Passa al contingut principal

QUI SOM?


La primera exposició dels pessebristes de Moià es va fer l'any 1993.
Un petit grup de moianesos atrets per exposicions de pessebres de diferents llocs de Catalunya, es comencen a aficionar. Fan el seu primer diorama i l'exposen al museu de Moià.
Segons documentació trobada, els primers pessebristes de Moià van ser: Josep Fonts, Valentí José i Josep Riera. No va ser fins al 1995 que es comencen a afegir nous pessebristes: Elies Vila, Josep Coll, Jaume Canadell, Ramon Iglésies i Eugeni Roca.


La nostra entitat té la finalitat de difondre i promoure el món pessebrístic a la nostra vila, aportant a la vegada una activitat lúdica i cultural. Estem formalment constituïts com Associació de Pessebristes de Moià i adscrits a la Federació de Pessebristes de Catalunya.

Durant tot l'any treballem fent recerca de noves tècniques, assistint a diferents cursets i tenint contacte amb altres associacions pessebrístiques, però l'eix principal és mostrar els nostres treballs, bàsicament en format de diorames, en l'exposició que fem any rere any al nostre local durant la temporada nadalenca.

Pessebre de Valentí José Picañol - 1995