Passa al contingut principal

QUI SOM?


A Moià hi ha una important quantitat d'entitats culturals i esportives. Actualment n'hi ha 59, algunes centenàries com la Congregació dels Dolors i els Armats de Moià que aquest any 2015 commemoren els 200 anys de la seva fundació. Tenim el Club Esportiu de Moià creat al 1922. Mensualment tenim la Tosca, revista dedicada a fer una crònica de la vida moianesa, la primera edició data de l'any 1942. L'Associació Cultural Modilianum fa una recerca històrica molt ben documentada de Moià i la comarca, fundada l'any 1960 i refundada de nou al 1989, editant regularment la revista semestralment. I així cada una amb les seves activitats van fent fort el teixit associatiu del nostre poble i a la vegada del nostre país.

PESSEBRISTES DE MOIÀ
La primera exposició es va fer l'any 1993. Un petit grup de moianesos atrets per exposicions de pessebres de diferents llocs de Catalunya, es comencen a aficionar. Fan el seu primer diorama i l'exposen al museu de Moià. Segons documentació trobada els primers pessebristes de Moià van ser: Josep Fonts, Valentí José i Josep Riera. No va ser fins al 1995 que es comencen a afegir nous pessebristes: Elies Vila, Josep Coll, Jaume Canadell, Ramon Iglésies i Eugeni Roca.
La nostra entitat té la finalitat de difondre i promoure el món pessebrístic a la nostra vila, aportant a la vegada una activitat lúdica i cultural. Estem formalment constituïts com Associació de Pessebristes de Moià i adscrits a la Federació de Pessebristes de Catalunya.
Durant tot l'any treballem fent recerca de noves tècniques, assistint a diferents cursets i tenint contacte amb altres associacions pessebrístiques, però l'eix principal és mostrar els nostres treballs bàsicament en format de diorames en l'exposició que fem any rere any al nostre local durant la temporada nadalenca.

Pessebre de Valentí José Picañol - 1995